main logo
1330

Mesajul Maiei Sandu către toți primarii și consilierii din țară

Prim-ministrul Maia Sandu, a venit cu un mesaj public către toți primarii, consilierii locali, angajații primăriilor și consiliilor locale din Moldova.

Mesajul Maiei Sandu către toți primarii și consilierii din țară

Maia Sandu susține că aceștia sunt supuși unui șantaj și unei presiuni politice fără precedent în Moldova, transmite Știri.md,

"Știu cât de greu v-a fost să vă exercitați atribuțiile, fiind amenințați la orice pas cu dosare penale, cu blocarea finanțării, dacă nu ascultați ordinele ilegale ale regimului Plahotniuc. 

De 4 zile, Republica Moldova are un guvern legitim ales, însă Plahotniuc utilizează instituțiile de forță, amenințând tot poporul cu răfuială, în cazul în care nu i se supune. Să te opui unui dictator care folosește forța brută și vrea să rămână la putere împotriva voinței cetățenilor înseamnă un act de mare curaj și patriotism. Peticeni, UTA Găgăuzia, Taraclia, Capaclia, Sărătenii Vechi, Cahul, Târșița, Cimișlia, Bălți, Mereni, Briceni, Bălcăuți, Durlești, Mărcăuți, Basarabeasca – este dificil să fii primul și să iei atitudine, mai ales în astfel de condiții. Exemplul vostru este pentru toată țara și pentru noi, inclusiv, un model de rezistență împotriva unui regim odios și de respect față de lege și cetățeni în ciuda oricăror riscuri", se arată în mesajul Maiei Sandu.

Totodată, Maia Sandu a garantat că va elibera de sub presiunea politică administrația locală.

"Astfel, toți primarii aleși, toate consiliile raionale alese își vor putea face treaba cu responsabilitate și demnitate. Domnule Filip, Prim-vicepreședinte al Partidului Democrat, vă somez să încetați hărțuirea oamenilor și vă îndemn să vă prezentați la muncă în Parlament. Acțiunile dvs. sunt ilegale. Opriți-vă cât nu este prea târziu," a conchis Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării