main logo
788

Mesajul Maiei Sandu către funcționarii care sunt adepții corupției

Prim-ministrul Maia Sandu cere funcționarilor publici, care au slujit regimului anterior cu abuzuri și tot felul de scheme dubioase, să plece din sistem, pentru că nu vor putea colabora cu guvernarea care nu tolerează deloc corupția.

Mesajul Maiei Sandu către funcționarii care sunt adepții corupțieiFoto: captură video

„Noul Guvern va elimina vechile practici de îmbogățire ilegală prin scheme de corupție, de numire în funcție pe criteriul loialității față de partid, de ignorare a interesului public. 

Noul Cabinet de miniștri își asumă să lucreze doar în interesul cetățenilor, să asigure transparență decizională și să promoveze oameni competenți și profesioniști. 

În ministere muncesc mulți oameni responsabili și buni profesioniști. Unii dintre ei au fost intimidați și hărțuiți, alții au fost izolați de procesul decizional. 

Vă garantez, alături de toți colegii mei din noul Executiv, că oamenii buni vor fi promovați și apreciați”, a afirmat Sandu după ce a prezentat noii miniștri, transmite Știri.md.

Sandu consideră că noul Guvern își dorește să niveleze instituții forte, astfel încât să nu mai poată fi capturată de anumite grupuri de interese.

„Ne dorim ca toți funcționarii să respecte legile și regulamentele instituțiilor în care activează, să nu cedeze atunci când primesc ordine ilegale de la superiori. Doar așa, cu funcționari liberi și corecți vom avea instituții de stat funcționale, care servesc oamenii și legea, și nu politicieni care vin și pleacă”, a menționat Sandu.

Prim-ministrul a avut și o îndrumare pentru cei care „își schimbă pălăria odată cu puterea” și se „lingușesc pe lângă șefi”.

„Îi îndemn pe toți cei care au obișnuința de a-și asigura un loc confortabili, lingușindu-se pe lângă șefi, să înceteze. Noi apreciem oamenii sinceri și corecți, nu pe cei care își schimbă pălăria odată cu puterea. Iar cei care au servit fostul regim prin abuzuri și punând la cale tot felul de scheme dubioase trebuie să plece. Nu vom putea colabora din cauza toleranței zero la corupție a noii guvernări”, a subliniat prim-ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării