main logo
1374

Mesajul lui Mike Pompeo pe Twitter despre Moldova și Vlad Plahotniuc

Secretarul de stat american Mike Pompeo a publicat pe contul său de Twitter un mesaj prin care declară că Statele Unite ale Americii susțin R. Moldova în lupta împotriva corupției și condamnă acțiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc, care este anunțat în căutare de autoritățile de la Chișinău.

Mesajul lui Mike Pompeo pe Twitter despre Moldova și Vlad PlahotniucColaj: știri.md

„Acțiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din #Moldova. Astăzi, îl desemnez public. SUA stă alături de Moldova în lupta împotriva corupției”, a scris secretarul de stat american Mike Pompeo pe contul său de Twitter, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Amintim că reprezentanții Centrului Național Anticorupție au anunțat că au sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav și au solicitat ca acesta să fie căutat la nivel internațional și, eventual, extrădat în Republica Moldova.

Vlad Plahotniuc este plecat din Republica Moldova aproximativ din ziua când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, însă nu a menționat țara în care se află.

Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării