main logo
755

Mesajul lui Leancă, după cedarea fotoliului de președinte al PPEM

Ex-premierul Iurie Leancă și deja ex-președintele Partidului Popular European (PPEM) susține că s-a retras de la conducerea formațiunii politice inclusiv pentru că este implicat în politica de peste Prut.

Mesajul lui Leancă, după cedarea fotoliului de președinte al PPEMFoto: tv8.md

Acesta spune că partidul pe care l-a fondat acum patru ani are nevoie să fie reformat, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Deoarece sunt angajat în mai multe activități, inclusiv politice, în România, iar partidul are nevoie de o relansare, alături de colegi am decis ca până la Congres, când va fi aleasă o nouă conducere cu mandat deplin, PPEM să fie gestionat de o echipă foarte bună în frunte cu Eugen Sturza, care va asigura interimatul funcției de președinte”, a comentat Leancă.

Fostul lider al PPEM mai spune că în acești patru ani nu i-a fost ușor să concureze pe scena politică din Moldova: 

„Încă din momentul lansării PPEM, am fost supus unor atacuri defăimătoare permanente care s-au întețit în ultima perioada, de când cei care mă atacau fac abuz și de tribunele instituțiilor de stat. 

A fost o luptă disproporționată. Unii operau cu televiziuni, cu bani obscuri, cu analiști de buzunar, cu vedete TV sub acoperire, iar noi eram puși permanent în defensivă să încercăm să le explicăm tuturor și să demonstrăm că „nu avem fiici”.

Nu vreau să implic partidul în lupta mea cu acești aventurieri politici și iată acum voi depune toate eforturile, inclusiv în instanța de judecată, pentru a demonstra că au operat de-a lungul anilor cu minciuni grosolane pe care și-au clădit „cariera lor politică”, a mai spus fostul premier.

Acesta a mai spus că PPEM-ul relansat trebuie să le arate celor de la noua guvernare, pe care Leancă o numește „coaliția Kozak” unde le este locul.

PPEM își va alege în scurt timp un alt președinte, până atunci interimar va fi Eugen Sturza, ex-ministru al Apărării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării