main logo
1696

Mesajul lui Iohannis după ce a discutat cu Dodon, Sandu și Năstase

România va sprijini transformările democratice reale, implementarea principiilor statului de drept, a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere cu UE, precum și a reformelor necesare pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Mesajul lui Iohannis după ce a discutat cu Dodon, Sandu și Năstase

Declrația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis în cadrul convorbirilor telefonice cu liderii politici din Moldova, Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase, transmite Știri.md.

Într-un comunicat de presă emis de președinția României, se menționează că Klaus Iohannis a reiterat susținerea României și a sa personală, în condițiile angajamentului clar și concret al noului Guvern pentru parcursul european al Republicii Moldova,.

"Președintele Klaus Iohannis a exprimat deschiderea ca România, pe baza solicitărilor concrete ale Republicii Moldova, să acorde asistență dedicată pentru consolidarea instituțiilor din domenii prioritare pentru Republica Moldova.

Totodată, Prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat angajamentul Guvernului pe care îl conduce pentru continuarea parcursului european al țării, a implementării Acordului de Asociere, precum și pentru Parteneriatul Strategic cu România.

Cei doi înalți demnitari au convenit continuarea și aprofundarea dialogului bilateral cu ocazia vizitei pe care doamna Prim-ministru Maia Sandu o va efectua la București la data de 2 iulie 2019.

De asemenea, a fost convenită efectuarea unei vizite la București, la începutul lunii iulie, a Viceprim-ministrului Andrei Năstase", se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că președintele Igor Dodon a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de România în diverse domenii de interes direct pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

"În cadrul convorbirii telefonice cu Președintele Igor Dodon, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța menținerii parcursului european al Republicii Moldova, a implementării Acordului de Asociere și a Acordului Cuprinzător și Aprofundat de Liber Schimb și a reformelor necesare pentru apropierea de UE, pentru menținerea poziției Republicii Moldova în privința reglementării dosarului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale în granițele internațional recunoscute și cu neafectarea vectorului său pro-european, precum și a consolidării comunității de limbă, cultură și istorie care stă la baza relației speciale dintre România și Republica Moldova.

Președintele Igor Dodon a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de România în diverse domenii de interes direct pentru dezvoltarea Republicii Moldova și a reiterat poziția sa, exprimată la data de 14 iunie 2019, privind dorința de a susține și continua Parteneriatul Strategic bilateral cu România, care este și principalul partener comercial al Republicii Moldova, alături de parcursul european al Republicii Moldova și aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană", se mai arată în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării