main logo
1852

Mesajul emoționant al unei tinere care a parcurs 1.000 km pentru a vota

Așa cum secțiile de votare din Canada s-au deschis, mai mulți moldoveni au reușit deja să voteze. Nina Lupu este unul dintre ei. Ea a locuit cinci ani în Scoția, un an și jumătate în Italia și e în Canada de foarte curând.

Mesajul emoționant al unei tinere care a parcurs 1.000 km pentru a vota

Spune că, în toți acești ani, de când se află peste hotare s-a tot întrebat de ce lucrurile nu pot fi așa și în R. Moldova. De această dată, a parcurs cu soțul și prietenii o mie de kilometri din Vancouver spre Calgary, pentru a vota, în speranța că situația se va schimba, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

„Personal, pe mine mă deranjează foarte mult nedreptățile, corupția și ilegalitățile care se fac în Moldova, precum și condițiile în care locuiesc părinții mei acasă.

Sunt medic oftalmolog, dar aici, peste hotare, nu activez în acest domeniu și am plecat din Moldova pentru că era foarte greu să lucrez în țară, unde contabilitatea este dublă, majoritatea lucrurilor se rezolvă cu bani, legile sunt încălcate, salariile – mici, taxele și bugetul țării este folosit în interese personale ale celor care dețin funcții înalte. Este atât de dureros. Îmi pare foarte rău că nu pot fi acasă să fiu medic pentru poporul meu, dar asta e”, spune Nina Lupu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării