main logo
7969

Medvedev atacă România: În Transnistria trăiesc circa 220.000 de cetățeni ruși

Dmitri Medvedev, unul din principalii propagandiști ai lui Putin, critică pe Telegram dorința Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană acuzând că este împinsă de la spate de liderii de la București care doresc refacerea României Mari.

Medvedev atacă România: În Transnistria trăiesc 220.000 de cetățeni rușiFoto: digi24.ro

Medvedev avertizează că Rusia nu va sta cu mâinile în sân deoarece în Transnistria trăiesc circa 220 de mii de cetățeni ai Rusiei, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

„Moldova se află într-o coadă lungă, care durează de zeci de ani, pentru a adera la UE. Bună scăpare! Dar cineva vrea mai repede.

De aceea, devine mult mai actuală cealaltă cale de obținere a statutului de membru al Uniunii Europene: crearea noii Românii Mari (România Mare)”, spune fostul președinte rus care acuză politicienii români că fac de multă vreme „dansuri politice în jurul Moldovei”.

„Prima ședință comună din istorie a parlamentelor moldovean și român s-a încheiat cu deputații dansând și ținându-se de mână. Arăta foarte amuzant. Dar consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, avertizează oficialul rus.

Medvedev consideră că oficialii de la București, instigați de "integratorii" de la Bruxelles, „nu pot fi deranjați de ideea recreării proiectului României Mari îngropat de Armata Roșie în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”.

„În ultima vreme, aceștia își intensifică în mod deschis eforturile multiforme de absorbție "legală" a Republicii Moldova. Iar din partea Bucureștiului, nici măcar nu se pune problema unificării "popoarelor frățești" într-o entitate statală.

Autoritățile române percep cu aroganță spațiul dintre Nistru și Prut ca fiind provincia lor "temporar separată".

Nu este de mirare că mai mult de jumătate din societatea moldovenească respinge categoric anschluss-ul impus din exterior.

Majoritatea absolută a locuitorilor din Transnistria nu doresc să vadă drapelul românesc, care este ferm asociat cu durerea și suferința din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.”, spune Medvedev.

Alte declarații ale lui Medvedev:

  • Devalorizarea statalității moldovenești, care ia amploare, urmează modelul ucrainean - ura față de țara noastră este principalul lucru. A fost adoptată o lege urâtă care interzice panglica Sfântului Gheorghe, care simbolizează victoria asupra nazismului, mass-media rusești sunt eradicate, liderii opoziției indezirabile sunt aruncați în închisoare sub pretexte exagerate.
  • Dar moldovenii sunt gata să-și distrugă țara pentru treizeci de arginți, alăturându-se unui alt stat, atunci se numește trădare de patrie. În mod surprinzător, acest lucru este ceea ce doresc actualele autorități moldovenești.
  • Ignorând o parte considerabilă a poporului, actualul președinte al Moldovei este gata să distrugă statalitatea țării care i-a fost încredințată. Cu siguranță, ea acționează după rețetele curatorilor europeni și de peste ocean, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere că are cetățenia română alături de cea moldovenească. Se pare că i se promite o poziție destul de comparabilă în noua Românie Mare.
  • Dar este asta o necesitate pentru cetățenii obișnuiți ai Moldovei: moldoveni, ruși, ucraineni? Nu li s-a promis nimic. Cu excepția efemerelor "perspective europene" în statutul de candidat la UE. Adică, energie nespus de scumpă și pierderea permanentă a pieței rusești pentru legumele, fructele și vinul moldovenesc. Și, bineînțeles, prețurile europene ridicate din magazinele din deloc bogata Moldovă (pardon, noua Românie Mare).
  • Acum au luat-o înaintea locomotivei. Încercând să-și mulțumească noii lor stăpâni, nefiind în UE, sunt gata să se alăture sancțiunilor europene împotriva țării noastre.
  • Atunci pot fi 100% siguri că nu vor primi energie și alte resurse "scumpe" de la noi, ci nu vor primi nicio resursă. Lăsați-i să se bucure de sancțiuni înainte de a adera la UE.
  • Și o ultimă atingere la România Mare. În cazul în care va începe o încurcătură serioasă în jurul anschluss-ului Moldovei de către România, trebuie să se țină cont de faptul că în Transnistria trăiesc circa 220 de mii de cetățeni ai Rusiei...


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării