14 februarie, 16:58
830
3
Matematica lui Dodon: Cum scăpăm de creditul pentru Arena Chișinău
14 februarie, 16:58
830
3

Președintele Igor Dodon a venit cu soluția pentru a scăpa de creditul de 30 de mln. de euro, pentru construcția Arenei Chișinău.

Foto: știri.md

Dodon propune ca terenurile rămase, să fie vândute, iar, ulterior, cu acești bani să fie achitat creditul, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Construcția a costat 40 de milioane de euro. De unde banii? 10 milioane de euro a dat statul, restul peste 30 de milioane de euro îi credit. Cum întoarcem acest credit? Eu consider că acest credit poate fi întors din contul vânzării terenurilor, care sunt acolo la investitori și cu banii aceștia să plătim ca să nu mai plătim mai departe din bugetul de stat pentru construcții. Din totalul de aproape 60 de hectare, arena este amplasată pe 10 hectare. Restul 50 de hectare sunt libere. Statul trebuie să facă o licitație publică, să scoată aceste terenuri la vânzare, eu cred că 1 milion de euro pe hectar, poate fi vândut. Asta e 45-50 de milioane de euro, care poate să le încaseze. Întoarce cele 10 milioane în buget. Întoarce creditul și rămâne obiectul la stat”. 

Declarația a fost făcută într-un episod al emisiunii sale pe Youtube, „Președintele Răspunde”.

Amintim că Arena Chișinău este construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de până la 5.000 de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter