main logo
1868

Marina Tauber explică de ce Ilan Șor l-a denunțat pe Vlad Filat

Marina Tauber spune că Ilan Șor nu a primit nimic în schimbul mitei oferite lui Vlad Filat și că nu l-a denunțat în 2014, pentru că era șantajat.

Marina Tauber explică de ce Ilan Șor l-a denunțat pe Vlad Filat

Declarațiile au fost făcute ieri în cadrul dezbaterilor „Te votezi la Pro TV”.

– Să vorbim despre curajul domnului Șor de a deconspira infracțiunile comise de Filat și Platon. De ce domnul Șor nu a făcut acest lucru atunci, când s-a întâmplat?

Marina Tauber: „Ilan Șor a fost șantajat de Filat, de Platon. El a fost șantajat cu distrugerea business-lui lui și a mers la organele competente, atunci când a înțeles care este planul final, pentru că de la început nu a înțeles”.

– Ce a obținut domnul Șor în schimbul acestei mite pe care a fost obligat sau le-a dat, sau…?

– Marina Tauber: „Domnul Șor nu a primit nimic…”

– Duty-free?

– Marina Tauber: „Businessul duty-free a fost lansat încă de tatăl lui…”

– Când ați mai fost în studioul ÎnPROfunzime, în campania pentru locale am discutat despre un împrumut pe care l-ați luat din banca letonă pentru a intra în posesia unor acțiuni la Unibank, nu ne-ați spus dacă l-ați returnat?

– Marina Tauber: „Da, eu am returnat acel credit”.

– Și de unde ați luat bani, pentru că uitându-mă în declarația dumneavoastră de avere, totuși nu declarați un venit mare. În jur de 100 de mii pe an, aveți și două împrumuturi?

– Marina Tauber: „A fost reîntors în contul acțiunilor prin care eu am returnat acest credit…”

– În declarația dumneavoastră de avere prezentată de CEC nu sunt prezente acțiunile la Unibank?

– Marina Tauber: „Pentru că așa este procedura…”

Vicepreședintele Partidului Șor, Marina Tauber, candidează la alegerile parlamentare pe circumscripția nr. 19, Ivancea, și este numărul doi pe lista de partid pe circumscripția națională.

Tauber a devenit primar în Jora de Mijloc în urma scrutinului din 20 mai, obținând 61 la sută din sufragii. Ea figurează în raportul Kroll, la fel ca și liderul formațiunii, primarul de Orhei.

Ilan Șor a fost reținut în mai 2015 în dosarul Băncii de Economii și condamnat de primă instanță la 7 ani și jumătate de închisoare. O decizie definitivă încă nu există, iar Șor este în libertate.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării