main logo
1821

Marina Tauber: Excluderea mea are loc la indicația directă a Maiei Sandu

Marina Tauber spune că decizia Comisiei Electorale Centrale de a solicita instanței de judecată excluderea sa din cursa electorală a avut loc la indicația președintelui Maia Sandu.

Marina Tauber: Excluderea mea are loc la indicația directă a Maiei SanduColaj: știri.md

Tauber spune că indicația Maiei Sandu ar fi fost transmisă direct vicepreședintelui CEC, Pavel Postica. Tauber își cheamă susținătorii la proteste și spune că astfel își va apăra dreptul constituțional de a participa la scrutin, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Candidatul Partidului „Șor”, Marina Tauber, spune că nu există probe concludente în favoarea excluderii sale din cursa electorală. Potrivit ei, guvernarea s-ar fi speriat de victoria sa în cel mai mare oraș din țară, după municipiul Chișinău.

„Ceea ce s-a întâmplat la CEC a fost indicația directă a Maiei Sandu. Indicația a fost transmisă lui Pavel Postica. Avem dovezi în acest sens. Noi i-am zis domnului Postica că vom face publice dovezile atunci când vom considera că este timpul. Știm că el (n.r. Pavel Postica) i-a convocat pe membrii CEC și a solicitat ca Marina Tauber să fie exclusă din cursă. Noi am depus o plângere la Procuratură pe numele lui Pavel Postica, Sergiu Gurduza și Sergiu Munteanu, comisarul de Bălți pentru depășirea atribuțiilor de serviciu”, a spus Marina Tauber în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul public de televiziune N4.

Judecătoria Bălți examinează astăzi hotărârea Comisiei Electorale Centrale și solicitarea instituției electorale de a o exclude pe Tauber din cursă. Tauber spune că-și va apăra victoria și-și cheamă toți simpatizanții să se alăture acțiunii de protest din fața Judecătoriei Bălți.

„Toți cei care consideră că au fost încălcate principiile democratice sunt chemați la protest. Faptul că ei au pierdut la Bălți și candidatul lor nu a ajuns la niciun rezultat normal, a stârnit discuții în cadrul partidului. Noi știm asta. Ei au pierdut influența și își dau seama că nu pot câștiga la nivel local. După ce, în această vară, au câștigat majoritatea, acum ei merg în jos cu fiecare zi ce trece. Ratingul lor este în continuă scădere”, a mai spus Marina Tauber.

Acum două zile, Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea candidatei Partidului „Șor”, Marina Tauber, din cursa electorală pentru primăria municipiului Bălți. Solicitarea a venit după ce entitatea electorală a constatat că Tauber a cheltuit în campania electorală suma de 34 de mii de lei pentru hrana simpatizanților și activiștilor care au susținut-o în primul tur de scrutin, astfel depășind plafonul maxim stabilit de CEC cu peste 9 mii de lei. CEC a explicat că, anterior, candidații la funcția de primar al mun. Bălți au fost avertizați pentru încălcări similare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării