main logo
742

Marian: Proiectul de compensare a energiei electrice, în beneficiul PSRM

Deputatul PAS, Radu Marian, susține că proiectul PSRM privind compensarea cheltuielilor pentru energia electrică în perioada stării de urgență reprezintă o risipă a banilor statului în favoarea celor care s-au îmbogățit ilegal.

Marian: Proiectul de compensare a energiei electrice, în beneficiul PSRMColaj: știri.md

Potrivit parlamentarului, proiectul socialiștilor ar însemna că zeci de milioane de lei din buget vor fi alocați pentru achitarea facturilor la energie electrică pentru vilele lui Dodon din Chișinău și Sadova, ale lui Furculiță, Tauber, Andronachi, Nichiforciuc și „altor boieri”, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„«Inițiativa» socialiștilor ar însemna că zeci de milioane de lei din buget vor fi alocați pentru achitarea facturilor la energie electrică pentru vilele lui Dodon din Chișinău și Sadova, ale Furculiță, Tauber, Andronachi, Nichiforciuc și altor boieri care se «scaldă» în banii furați de la popor. Să fie clar.

Măsurile de suport trebuie să fie direcționate către cei mai vulnerabili. Banii statului trebuie folosiți în mod rațional, nu risipiți pe cei care s-au îmbogățit ilegal”, a scris Marian.

De menționat că deputații fracțiunii PSRM propun ca tuturor consumatorilor casnici de energie electrică să le fie acoperite cheltuielile pentru cele două luni în care a fost instituită starea de urgență.

Suma totală care ar urma să fie alocată pentru proiectul respectiv este de circa 533 de milioane de lei.

Socialiștii propun ca aceste resurse să fie preluate din reducerea cheltuielilor pentru întreținerea organizațiilor și structurilor de stat.

Precizăm că în 2020, în plină criză pandemică, Dodon, fiind în funcția de președinte al R.Moldova, n-a venit cu astfe lde propuneri.

Mai mult decât atât, acesta irosea din buget sute de mii de lei pentru cărți de vizită, pungi și plicuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării