main logo
2876

Maria Zaharova spune că Rusia a ajutat întotdeauna R. Moldova

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a spus că Rusia a ajutat întotdeauna Republica Moldova, oferindu-le de lucru cetățenilor săi.

Maria Zaharova spune că Rusia a ajutat întotdeauna R. MoldovaFoto: hotnews.ro

Potrivit agenției Infotag, ea a spus acest lucru miercuri, la un briefing la Ministerul rus de Externe, transmite Știri.md.

Zaharova și-a exprimat indignarea față de declarațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care săptămâna trecută a acuzat Rusia de întreruperile masive de curent în republică.

"Au găsit o cale standard de ieșire din situație - trebuie să dea vina pe Rusia pentru toate necazurile care, potrivit președintelui Moldovei, care este cetățean al României, i-au lăsat pe moldoveni, după cum a spus ea, în întuneric și în frig. Cine a lăsat în întuneric și în frig poporul Moldovei - Rusia, care timp de atâția ani a ajutat și a aprovizionat Moldova, furnizându-i tot ce era posibil, primind cetățeni ai Moldovei și dându-le de lucru?!", s-a revoltat Zaharova.

Ea a subliniat că "munca în străinătate este un sprijin material pentru familii și pentru cei care au rămas în Moldova, este o contribuție semnificativă la economia țării timp de 30 de ani".

Potrivit lui Zaharova, "Occidentul, cu mâinile autorităților republicii, continuă să atragă activ Moldova în campania lor antirusă".

"Scenariul este similar cu cel realizat în Ucraina: curățarea spațiului informațional de opinii inacceptabile, represiuni politice, incitare la rusofobie, îndepărtarea de la statutul de neutralitate, apropierea de NATO. 

(...) Tot ce a făcut Rusia pentru cetățenii Moldovei este dovedit prin fapte. Și ce face actuala conducere, care are, remarc, cetățenia altei țări, nimeni nu înțelege. Pe lângă distrugeri și consecințe catastrofale, autoritățile nu aduc nimic în această țară", a spus reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării