main logo
12360

Marea Britanie va înăspri politica migrațională în raport cu moldovenii

Marea Britanie ar urma să înăsprească politica migrațională pentru cetățenii moldoveni.

Marea Britanie va înăspri politica migrațională în raport cu moldovenii

Despre aceasta a scris Politico înainte de Summitul CPE, la care a participat și premierul britanic, Rishi Sunak, transmite Știri.md.

Potrivit sursei, cu această întrebare a venit premierul la Bulboaca pentru a o discuta cu Maia Sandu, mai exact necesitatea negocierii unui nou acord în acest sens.

Sursa menționează că Sunak se confruntă cu presiuni interne pentru a reduce migrația, iar negocierea unui nou acord de returnare a migranților în țara est-europeană ar rezolva problema statului britanic.

Este de menționat că Rishi Sunak a făcut din combaterea migrației ilegale una dintre principalele sale priorități și se confruntă cu apeluri din interiorul propriului său Partid Conservator pentru a reduce numărul total de migranți. Ultimele cifre făcute publice arată că migrația a adăugat 606.000 de persoane la populația Regatului Unit în 2022 - cel mai mare număr înregistrat vreodată.

„Nu putem aborda aceste probleme fără ca guvernele și instituțiile europene să colaboreze îndeaproape”, a spus el într-o declarație din ajunul Summitului, publicată miercuri seară de No.10 Downing Street. „La fiecare întâlnire, la fiecare summit, la fiecare reuniune internațională ca aceasta, securitatea frontierelor noastre trebuie să fie în fruntea agendei”.

La rândul său, BBC a confirmat dorința premierului de a semna acest acord cu R. Moldova.

Totodată, potrivit datelor statistice, moldovenii sunt mai responsabili și nu recurg la căi ilegale pentru a ajunge în Marea Britanie. Astfel, doar trei cetățeni moldoveni au ajuns în Anglia ilegal, mai exact cu o ambarcațiune mică, anul trecut.

Știri.md reamintește că, pe lângă acesta, premierul britanic a promis moldovenilor un ajutor despre care nu a dat prea multe detalii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării