main logo
1702

Marcel Ciolacu: Voi sprijini parcursul european al Moldovei și pe Maia Sandu

Președintele PSD și candidatul formațiunii pentru președinția României își reafirmă, în discursul ținut sâmbătă la congresul partidului, susținerea față de Republica Moldova și față de actuala conducere de la Chișinău.

Ciolacu: Voi sprijini parcursul european al Moldovei și pe Maia SanduFoto: Imagine simbol

„În continuare, voi acorda o atenție specială relației noastre cu Republica Moldova. Voi sprijini activ parcursul european al Republicii Moldova. O voi sprijini pe Maia Sandu și Guvernul de la Chișinău pentru că sunt singura garanție că această țară își va păstra orientarea pro-europeană”, a afirmat Marcel Ciolacu, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

El precizează că va proteja în continuare drepturile minorităților românești care trăiesc în statele vecine și nu numai, arătând că „eliminarea așa-zisei limbi moldovenești și accesul la școală în limba română pentru românii din Ucraina au fost doar începutul”.

„Consider, de asemenea, ca a venit timpul ca România sa își îndeplinească rolul și în Balcanii de Vest. Serbia - cu o comunitate românească importantă, Bosnia și Herțegovina sau Albania sunt state care au o deschidere uriașă față de România. În ultimii 10 ani am ocolit această regiune. Vom întări atât prezența economică românească în zonă, cât și prezența politică și diplomatică”, a subliniat Ciolacu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării