main logo
144

Marcel Ciolacu: Nu putem vorbi despre Moldova decât în interiorul UE

Despre Republica Moldova nu se poate vorbi decât în contextul integrării în Uniunea Europeană, iar România ar trebui să fie podul de legătură al Republicii Moldova către UE. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, la Chișinău, după întrevederea cu prim-ministrul Dorin Recean.

Marcel Ciolacu: Nu putem vorbi despre Moldova decât în interiorul UEMarcel Ciolacu/Foto: Agerpres

Oficialii au subliniat, de asemenea, avansarea în conectarea infrastructurii rutiere a celor două țări, care va facilita transportul, schimburile comerciale și va atrage noi investiții în Republica Moldova, transmite Știri.md, cu referire la ipn.md.

„Investițiile în infrastructură aduc automat și investiții economice. Trebuie să anticipăm care vor fi următorii pași de interconectare cu Republica Moldova. Republica Moldova trebuie să aibă o conectare directă, pe ecartament european de cale ferată, între Chișinău și Iași. Sunt ferm convins că în perioada următoare vom veni și cu alte investiții”, a spus premierul român.

Șeful Guvernului de la Chișinău, Dorin Recean, a spus că „prietenia dintre Republica Moldova și România este una trainică, bazată pe legături istorice și culturale, construită pe valori comune și solidaritateˮ. 

„România întotdeauna a fost un partener de nădejde, oferindu-ne sprijin valoros în cele mai dificile momente, dar și în parcursul nostru european”, a afirmat Dorin Recean.

Premierul României, Marcel Ciolacu, efectuează o vizită la Chișinău pe 4 octombrie pentru a reconfirma „sprijinul solid și fără echivoc al României pentru Republica Moldova, pe toate palierele”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării