870
0
Mandatul privind tentativa de puci anticonstituţional a fost prelungit
870
0

Hotărârea legislativului pentru modificarea articolului 2 din Hotărârea Parlamentului nr. 48/2019 pentru constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de PDM prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale a fost prelungit.

Astfel, termenul de 60 de zile indicat în document va fi modificat cu termenul de 120 de zile, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

În nota informativă a hotărârii, autorii au specificat că termenul trebuie prelungit după ce la adresa Comisiei de anchetă nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, iar membrii Comisiei nu au reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie şi este condusă de deputații Vladimir Țurcan şi Mihai Popșoi. Funcţia de secretar este asigurată de deputatul Dinu Plîngău. 

Din componența comisiei mai fac parte deputații Grigore Novac și Victor Gaiciuc. Fracțiunile PDM și Partidul ȘOR nu au delegat membri în componența acesteia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter