797
0
Mandatul privind tentativa de puci anticonstituţional a fost prelungit
797
0

Hotărârea legislativului pentru modificarea articolului 2 din Hotărârea Parlamentului nr. 48/2019 pentru constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de PDM prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale a fost prelungit.

Astfel, termenul de 60 de zile indicat în document va fi modificat cu termenul de 120 de zile, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

În nota informativă a hotărârii, autorii au specificat că termenul trebuie prelungit după ce la adresa Comisiei de anchetă nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, iar membrii Comisiei nu au reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie şi este condusă de deputații Vladimir Țurcan şi Mihai Popșoi. Funcţia de secretar este asigurată de deputatul Dinu Plîngău. 

Din componența comisiei mai fac parte deputații Grigore Novac și Victor Gaiciuc. Fracțiunile PDM și Partidul ȘOR nu au delegat membri în componența acesteia.

Citește și
article image
Sergiu Litvinenco: Ipocrizia celor de la PDM devine...
0
92
article image
PDM a contestat la CC numirea lui Robu și Legea Procuraturii
0
91
article image
PDM despre 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM: Puține...
2
152
article image
De câte ori a vorbit Filip cu Plahotniuc după plecarea...
0
667