main logo
1810

Mandat de arestare: Rusia cere extrădarea lui Veaceslav Platon

Judecătoria raionului Tver din orașul Moscova a emis un mandat de arestare, în absență, pe numele omului de afaceri, Veaceslav Platon, acuzat în dosarul ex-liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, privind retragerea din Rusia a peste 37 de miliarde de ruble rusești.

Mandat de arestare: Rusia cere extrădarea lui Veaceslav PlatonColaj: Știri.md

Termenul de arest este de două luni de la reținerea inculpatului sau extrădarea sa în Rusia, transmite Știri.md cu referire la interfax.ru.

Amintim că anterior, Judecătoria raionului Tver din orașul Moscova a emis un mandat de arestare, în absență, pe numele fostului președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

În februarie curent, Ministerul rus de Interne a anunțat că Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon sunt cercetați penal în Rusia. 

Cei doi ar fi organizat un grup criminal, care ar fi retras ilegal peste 37 de miliarde de ruble din Rusia, în anii 2013-2014. Conform ratei actuale, suma este echivalentă cu 565 de milioane de dolari. 

De asemenea, în 2017, Plahotniuc a fost arestat în absență de tribunalul Basman din Moscova, la cererea Departamentului principal de investigare al Federației Ruse, fiind pus pe lista internațională de urmărire. 

Vladimir Plahotniuc și Constantin Țuțu s-ar fi aflat peste hotarele Republicii Moldova și au telefoanele deconectate. Anterior, ambii au fost surprinși de internauți prin zone de vacanță. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării