main logo
7381

Mandat de arest, emis pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru 30 de zile

La solicitarea procurorului din cadrul PCCOCS, a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului democrat Vladimir Plahotniuc.

Mandat de arest, emis pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru 30 de zileFoto: știri.md

Hotărârea a fost pronunțată vineri, 22 mai, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, transmite Știri.md.

Demersul de arestare a acestuia a urmat învinuirii înaintate de către PCCOCS, la data de 18 mai 2020. Învinuitul însă nu a dat curs invitației, după ce a fost citat la domiciliu, așa cum s-ar afla în afara țării, potrivit materialelor dosarului. 

Într-un comunicat de presă remis de PCCOCS se menționează că, dacă mandatul de arestare va fi contestat la Curtea de Apel Chișinău, iar aplicarea acestei măsuri preventive va fi menținută de către judecători, va fi examinată oportunitatea de a-l da pe Vlad Plahotniuc în căutare internațională.

Amintim, punerea sub învinuire a lui Vladimir Plahotniuc vizează episodul la care procurorul general s-a referit în briefingul de presă din 18 mai 2020, cu privire la care au fost înaintate pe 3 capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal. 

Potrivit legii, două din aceste infracțiuni fac parte din categoria celor deosebit de grave, pentru care învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de până la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării