main logo
1929

Maia Sandu: Vom fi sub atac odată cu alegerile din luna viitoare

Președinta Maia Sandu a participat, pe 17 octombrie, la noua ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova. Amintim că evenimentul a adunat, la Chișinău, 57 de delegații din peste 30 de state. Șefa statului a declarat că Moldova este într-o poziție mult mai bună decât era cu un an în urmă și că „șantajul Rusiei a eșuat”.

Maia Sandu: Vom fi sub atac odată cu alegerile din luna viitoarepoză simbol

Potrivit Maiei Sandu, infrastructura noastră este pregătită să accepte gaze din mai multe surse, avem gaze stocate și avem surse pentru a reduce povara pe care persoanele vulnerabile o vor simți în această iarnă. Totuși, a precizat Sandu, nu trebuie să lăsăm mâinele în jos pentru că Moldova va fi „sub atac odată cu alegerile din luna viitoare”, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

„Vreau să mulțumesc din partea tuturor moldovenilor României, Germaniei, Franței pentru că au lansat Platforma de sprijin pentru Moldova, odată ce a pornit agresiunea rusă în Ucraina. (…) Ajutorul dumneavoastră ne-a ajutat să menținem lumina aprinsă, să menținem căldura pornită, să facem față creșterii prețurilor, să facem față acestei situații de șantaj cu gazele. (…) Avem un cuvânt în română „clacă”, este o tradiție străveche în țara noastră atunci când rudele, prietenii vin la ajutor, vin la o sarcină de muncă. (…) Așa cum ne-ați ajutat pe noi, am simțit același sentiment de clacă”, a menționat șefa statului.

Președinta a mai spus că Republica Moldova este „într-o poziție mult mai bună decât cu un an în urmă”, însă nu trebuie să lase mâine în jos.

„Suntem într-o poziție mult mai bună decât cu un an în urmă când ne-am întâlnit la Paris, suntem mai pregătiți pentru această iarnă. Șantajul Rusiei a eșuat. Infrastructura noastră este pregătită să accepte gaze din mai multe surse, avem gaze stocate și avem surse de a reduce povara pe care persoanele vulnerabile o vor simți în această iarnă. (…) Nu trebuie să lăsăm mâinele în jos, noi știm că suntem și vom fi sub atac odată cu alegerile din luna viitoare. Rusia, prin intermediul intermediarilor, încearcă să aducă fonduri ilegale în țara noastră pentru ca să cumpere voturi. (…) Noi combatem acest fenomen”, a declarat Sandu.

Președinta a mai spus că își dorește ca „lumea întreagă să știe Moldova drept o țară sigură, liberă să-și decidă viitorul, care înțelege gravitatea provocărilor ce ne stau în față și știe cum să le depășească în beneficiul cetățenilor săi”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării