main logo
19311

Maia Sandu spune ce-l așteaptă pe Plahotniuc în viitorul apropiat

După numirea noului procuror general fostul președinte al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, ar putea fi extrădat în Republica Moldova.

Maia Sandu spune ce-l așteaptă pe Plahotniuc în viitorul apropiatFoto: Știri.md

Prim-ministra este convinsă că fostul democrat ar fi comis mai multe ilegalități care pot fi demonstrate. Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu în cadrul unei emisiuni, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„În momentul în care o să avem un procuror general interimar, care să fie responsabil, se vor putea face aceste interpelări către mai multe state unde bănuim că ar putea să se afle Vladmir Plahotniuc. 

Primul lucru constă în faptul că trebuie să fie învinuit în baza probelor care eu sunt sigură că există. Doar că nu este curaj la Procuratură astăzi să se inițieze aceste procese. 

Deci trebuie evident să fie documentate ilegalitățile ce ar fi comise de Vladimir Plahotniuc și următorul pas este să se ceară extrădarea. O echipă de procurori serioși evident că vor putea prezenta probe foarte repede”, a declarat Maia Sandu.

Anterior, Chiril Moțpan a publicat mai multe fotografii și un video în care ar fi fost surprins, pe străzile orașului american Miami, fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, care a plecat din țară imediat după ce PDM a anunțat că trece în opoziție. Potrivit parlamentarului, imaginile i-ar fi fost expediate de un moldovean care se află în SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării