main logo
5930

Maia Sandu spune când ar putea avea loc alegeri anticipate

Alegerile anticipate în R. Moldova ar putea fi desfășurate în 2020.

Maia Sandu spune când ar putea avea loc alegeri anticipateFoto: stiri.md

Prim-ministrul Maia Sandu afirmă că alianța temporară formată de Blocul ACUM cu PSRM are nevoie de timp pentru a schimba lucrurile în cadrul instituțiilor de stat, dar cu siguranță se va ajunge la anticipate, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Cred că vom avea alegeri anticipate. Nu știu când exact se vor întâmpla acestea. Eu știu cât de greu se construiesc instituțiile de stat. În același timp, consider că în câteva luni pot fi curățate aceste instituții și apoi măcar câteva luni mai sunt necesare ca acolo să ajungă oameni care să poată reforma sistemul din interior”, a explicat Maia Sandu în cadrul unui interviu acordat pentru „Radio Svoboda” din Ucraina.

„Vreau ca acest Guvern să se mențină măcar un an”, a adăugat Sandu.

Amintim că la 8 iunie deputații Partidului Socialiștilor și cei din Blocul ACUM au semnat o înțelegere politică temporară. Ulterior, Igor Dodon a declarat că i-a propus Maiei Sandu să semneze un document adițional în care să fie indicat clar că vectorul extern al R. Moldova este cel de integrare europeană, cu stabilirea relațiilor economice cu Rusia și să fie luat un angajament că nu se fac alte coaliții în actualul Parlament și nu vor fi primi deputați fugari în fracțiunile majorității parlamentare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării