main logo
1978

Maia Sandu și PSRM au așteptări diferite de la decizia CC din 15 aprilie

Preşedintele Maia Sandu şi PSRM au aşteptări diferite de la viitoarea decizie a Curţii Constituţionale, care va examina joi, 15 aprilie, sesizarea şefului statului cu privire la existenţa circumstanţelor pentru dizolvarea Parlamentului.

Maia Sandu și PSRM au așteptări diferite de la decizia CC din 15 aprilieFoto: știri.md

Potrivit Infotag, preşedintele este încrezut că toate condiţiile pentru dizolvarea Parlamentului au fost îndeplinite şi "acest lucru întruneşte aşteptările cetăţenilor şi ale partenerilor externi, transmite Știri.md

În cadrul unei emisiuni de la Cotidianul Live, ea a declarat că "unele instituţii interpretează mesajele şi declaraţiile partenerilor externi în felul lor, schimbându-le esenţa". 

Preşedintele a adus drept exemplu comunicatul serviciului de presă al Parlamentului, care în care se spune că, "Consiliul Europei a menţionat în răspunsul oferit Zinaidei Greceanîi că "Parlamentul nu poate fi dizolvat, dacă există o majoritate parlamentară".

"Însă nu există o astfel de afirmaţie în textul scrisorii. Acesta este modul în care comunică aceste instituţii. Prin urmare se dovedeşte că suntem dezinformaţi şi este schimbată esenţa. 

Şi uneori este necesar să oferim explicaţii şi clarificări. Dar au fost suficiente mesaje clare în care partenerii noştri au spus că avem nevoie de alegeri anticipate. 

Pentru că nimeni nu poate înţelege cum poate fi formată o majoritate parlamentară cu participarea partidului implicat în furtul unui miliard. 

Pentru ca deschiderea partenerilor externi să se transforme în asistenţă concretă, este necesar să fie schimbată componenţa Parlamentului şi să fie format un nou guvern", a spus Sandu.

În acelaşi timp, secretarul executiv al partidului socialiştilor Vlad Batrîncea a declarat ieri în cadrul unei emisiuni de la postul TV N4 că "socialiştii intenţionează să vorbească dur, dacă Curtea Constituţională aprobă dizolvarea Parlamentului".

"Dacă Curtea Constituţională va încălca propria practică judiciară, va încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia, este evident că noi, socialiştii, vom avea o reacţie dură. 

Nu ne este frică de alegeri anticipate, dar dacă vom ieşi din limitele Constituţiei, din domeniul juridic, aceasta va însemna că această ţară nu va fi guvernată niciodată constituţional şi legal. Aceasta este cutie a Pandorei", a spus Batrîncea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării