main logo
2574

Maia Sandu: Șeful Agenției Proprietății Publice va fi demis

La următoarea ședință de Guvern directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție.

Maia Sandu: Șeful Agenției Proprietății Publice va fi demisFoto: Zdg.md

Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

Potrivit prim-ministrului, Agenţia Proprietăţii Publice vinde în mod dubios și netransparent proprietățile statului.

"Furturile publice care continuă și după fuga rușinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite imediat! Deși am anunțat public despre faptul că vom porni o anchetă cu privire la ilegalitățile comise de reprezentanții fostului regim pentru a elibera instituțiile de corupție, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice. De exemplu, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2019 ora 18:47 (adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17:30, prin care au anunţat ”retragerea de la guvernare”), a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real", a menționat Maia Sandu.

Totodată, premierul a solicitat Agenției Proprietății Publice să identifice modalitățile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute.

Știri.md amintește că Parlamentul a decis ieri, 18 iunie, constituirea Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începând cu anul 2013.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării