main logo
1789

Maia Sandu preia conducerea Comisiei pentru integrare europeană

Comisia pentru integrare europeană va fi condusă de către președintele R.Moldova, Maia Sandu, și nu de către prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Maia Sandu preia conducerea Comisiei pentru integrare europeanăFoto: libertatea.ro

Un anunț în acest sens a fost făcut de către șeful Executivului în cadrul ședinței Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Potrivit Nataliei Gavrilița, chestionarul Comisiei Europene este un document important, menit să apropie R.Moldova de statutul de țară candidat la Uniunea Europeană.

„Am lucrat foarte intens, nu doar în Guvern. Am creat echipă și cu colegii din Parlament, din instituțiile subordonate, din societatea civilă, mediul de afaceri. Lucrăm împreună ca să producem cel mai bun document și conținut care să ne asigure acest statut de țară candidat.

Mai mult ca atât, vom reformata Comisia pentru integrare europeană. Doamna președinte va semna decretul care va aduce Comisiei pentru integrare europeană sub conducerea ei. Cu implicarea tuturor instituțiilor statului”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a mai adăugat că vineri, 22 aprilie, va avea loc prima ședință a Comisiei pentru integrarea europeană sub conducerea Maiei Sandu, după care va fi transmis chestionarul completat către instituțiile europene.

De menționat că, chestionarul Comisiei Europene expediat R.Moldova include 369 de întrebări.

Amintim că pe parcursul zilelor trecute, atât Igor Grosu, cât și Natalia Gavrilița au anunțat că R.Moldova va prezenta în câteva zile Comisiei Europene chestionarul completat.

Precizăm că începând cu anul 2009, Comisia pentru integrare europeană a fost condusă de către prim-ministrul Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării