main logo
562

Maia Sandu: PDM promova știri false pe Facebook cu 20.000 de dolari

Copreşedinta blocului electoral ACUM, Maia Sandu, consideră că blocarea paginilor pe Facebook ţine de activitatea "ilegală" a Partidului Democrat (PDM), cerând excluderea acestuia din cursa electorală.

Sandu: PDM promova știri false pe Facebook cu 20.000 de dolari

Potrivit agenţiei Infotag, ea a menţionat pe reţelele sociale că "există dovezi clare pentru care CEC trebuie sa iniţieze procedura de anulare a înregistrării PDM în calitatea sa de concurent electoral în aceste alegeri", transmite Știri.md.

„Facebook a declarat oficial că pentru activitatea trollilor şi paginilor false care denigrau opoziţia şi ridicau în slăvi guvernarea, adică pagini create de democraţi pentru a promova PDM prin propagandă şi fake news, au fost cheltuiţi circa 20.000 de dolari, bani nedeclaraţi la CEC", consideră Sandu.

Potrivit ei, "mai grav este că Facebook a depistat că activitatea unora dintre aceste pagini era legată de angajaţi din cadrul Guvernului".

Anterior, Facebook a şters 168 de profiluri şi 28 de pagini, precum şi opt conturi Instagram care ar fi "coordonat comportament neautentic ce vizau persoane din Moldova". 

„Administratorii paginilor şi a profilurilor postau, de regulă, despre ştiri şi probleme politice locale, cum ar fi educaţia în limba rusă sau limba engleză şi reunificarea cu România. De asemenea, postau fotografii manipulatorii, naraţiuni divizate şi satiră şi au clonat o pagină care se ocupa de stoparea ştirilor false", se arată în comunicat. 

Totodată, în document este menţionată suma de 20.000 de dolari, cheltuită pentru publicitatea pe aceste pagini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării