main logo
738

Maia Sandu nu participă la Summitul informal al șefilor de stat din CSI

Președintele Maia Sandu nu participă la Summitul informal al șefilor de stat din CSI, care are loc pe 26-27 decembrie, la Sankt Petersburg.

Maia Sandu nu participă la Summitul informal al șefilor de stat din CSIFoto: actual.md

Potrivit Infotag, această informație a fost confirmată de Serviciul de presă prezidențial, transmite Știri.md.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat cu această ocazie că "Moldova preferă să nu participe la summiturile CSI".

"Maia Sandu însăși a vorbit recent pe această temă şi a spus că, în baza convingerilor sale pragmatice, Republica Moldova preferă să nu părăsească CSI. În același timp, se știe că ea nu va participa la Summitul CSI", a spus Peskov.

Săptămâna trecută s-au împlinit 31 de ani de la crearea CSI, care a inclus inițial toate țările fostei URSS, cu excepția republicilor baltice. După invazia rusă în Georgia în 2008, Georgia s-a retras din CSI, iar după izbucnirea războiului în Ucraina, Kievul a depus documentele de retragere din Comunitate.

De asemenea, Republica Moldova și-a suspendat participarea la evenimentele din cadrul CSI. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat cu această ocazie că "în condițiile războiului din Ucraina, participarea la evenimentele din cadrul CSI nu este posibilă".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării