main logo
1141

Maia Sandu: Moldova are șansa să supraviețuiască doar în componența UE

Preşedintele Maia Sandu a spus că Moldova se confruntă cu numeroase crize care au apărut ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, iar în această situaţie "republica are şansa de a supravieţui doar în cadrul Uniunii Europene".

Maia Sandu: Moldova are șansa să supraviețuiască doar în componența UEFoto: fb.com

Potrivit Infotag, ea a declarat acest lucru la o conferinţă din cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, transmite Știri.md.

Vorbind despre crize, ea a menţionat că Rusia a provocat o criză energetică şi "a încercat să şantajeze Moldova provocând penurie de gaze, dar criza a fost rezolvată cu ajutorul partenerilor occidentali".

"Rusia se aştepta să ne şantajeze cu aceste resurse, dar Europa a reuşit să găsească soluţii, ceea ce nu este uşor.

Da, trebuie să plătim pentru asta şi ne pare rău că cetăţenii plătesc un preţ foarte mare. În Moldova, tariful la gaz a crescut de şapte ori, iar aceasta nu este o ţară în care oamenii au venituri mari. Cu toate acestea, credem în democraţie şi ne dorim să fim parte a lumii libere", a subliniat Maia Sandu.

Potrivit ei, "Moldova se poate dezvolta cu succes doar împreună şi cu sprijinul Uniunii Europene".

"Apreciem pacea şi libertatea. Extinderea va face UE mai puternică, pentru că UE are nevoie de pace şi stabilitate în Moldova şi Ucraina", a subliniat Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării