main logo
5586

Maia Sandu: Mergem la alegeri anticipate pe cea mai scurtă cale

Preşedintele Maia Sandu a spus "cea mai scurtă cale ar trebui luată până la alegerile parlamentare anticipate".

Maia Sandu: Mergem la alegeri anticipate pe cea mai scurtă caleFoto: știri.md

Potrivit Infotag, ea a declarat acest lucru, miercuri, la o conferinţă de presă dedicată rezultatelor vizitei sale oficiale în Ucraina, transmite Știri.md.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Sandu a dat de înţeles că nu va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru pentru a încerca să formeze un guvern sau să realizeze alegeri anticipate.

Cu o zi înainte, fostul preşedinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin şi liderul Partidului nostru, Renato Usatîi, şi-au anunţat disponibilitatea de a deveni candidaţi la funcţia de prim-ministru, astfel încât Parlamentul să le respingă candidaturile şi să fie de acord să meargă la alegeri anticipate.

"Moldova are nevoie de un guvern serios, cu sprijin de încredere din partea Parlamentului.

Şi cea mai mare problemă este lipsa unui astfel de sprijin în Parlament, care s-a epuizat. 

Oamenii doresc alegeri parlamentare anticipate şi au declarat clar acest lucru în timpul recentelor alegeri prezidenţiale", a spus Sandu.

Ea a menţionat că "orice numire a candidaţilor şi încercările de a forma un guvern vor duce doar la pierderea timpului".

"Trebuie să mergem la alegeri anticipate pe cea mai scurtă cale. Asta încercăm să facem acum ", a spus Sandu.

Ea a arătat clar că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale cu privire la cererea privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului.

"Este prea devreme pentru a vorbi despre alte opţiuni. Ele pot depinde de decizia Curţii Constituţionale ", a spus Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării