main logo
1889

Maia Sandu, întrevedere cu șeful Serviciului Român de Informații

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 17 august, o întrevedere cu Eduard Raul Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

Maia Sandu, întrevedere cu șeful Serviciului Român de Informații

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre opțiunile de reformă a sectorului național de securitate, transmite Știri.md.

"Dialogul a abordat subiectele care, în prezent, se află în atenția întregii regiuni: nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste și cibernetice, a radicalizării și dezinformării", se arată în comunicatul emis de Președinție.

Totodată, în cadrul discuției, Maia Sandu a vorbit despre obiectivele de securitate care sunt puse în fața instituțiilor de profil ale Republicii Moldova.

Este vorba despre transparentizarea activității Serviciului de Informații și Securitate, dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securității naționale, creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile responsabile de securitatea spațiului informațional al țării și cooperarea regională și internațională eficientă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării