main logo
775

Maia Sandu, în Parlamentul European: Ne dorim să nu existe putere oligarhică

Maia Sandu participă la dezbateri în Parlamentul European, în cadrul Comisiei pentru afaceri externe (AFET). Prim-ministrul a spus că noua guvernare își dorește să „nu mai existe putere oligarhică” în stat.

Sandu, în Parlamentul European: Ne dorim să nu existe putere oligarhică

Maia Sandu a vorbit despre obiectivele noului Guvern, printre care „combaterea corupției și procesele juridice corecte, oprirea contrabandei, piața deschisă către o competiție corectă în lumea afacerilor și revitalizarea sistemului educațional”, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Traian Băsescu a luat cuvânt și a spus că „interesele Rusiei în Republica Moldova s-au diminuat. Astăzi Putin are nevoile strategice satisfăcute prin ocuparea Crimeei. Ar fi un moment potrivit ca Republicii Moldova să i se dea perspectiva de integrare în UE”.

Parlamentara Kati Piri din partea Alianței Progresistă a Socialiștilor și Democraților a spus că grupul parlamentar va susține guvernul Sandu, „atât timp cât veți implementa ceea ce și-au dorit moldovenii”.

Mai mulți europarlamentari au vrut să știe cum noua guvernare va colabora cu PSRM.

Deputatul european Thierry Mariani a întrebat-o pe Maia Sandu „în ce măsură diverg punctele de vedere” între ACUM și PSRM. „Moldovenii așteaptă și reforme economice. Deci, în ce măsură cădeți de acord cu partenerii de la guvernare dincolo de chestiunea luptei cu corupți”.

Maia Sandu a spus că, din discuțiile avute cu socialiștii, aceștia ar fi interesați ca actuala guvernare să rămână intactă pentru o perioadă mai îndelungată. „Este important că oamenii, care au votat pentru noi și cei care au votat pentru socialiști, își doresc ca această majoritate să dureze. Atât timp cât ei își doresc acest lucru, atunci această guvernare trebuie să dureze destul timp pentru a putea face niște schimbări ireversibile”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării