main logo
697

Maia Sandu, în Parlament: Avem sprijinul garantat al României. Țara va fi protejată

„Moldova nu este singură”, a declarat Maia Sandu în plenul Parlamentului. Șefa statului a spus în fața deputaților că avem sprijinul garantat al României, al SUA și al UE în fața provocărilor.

Maia Sandu, în Parlament: Avem sprijinul garantat al României

Conform ei, vocea Moldovei este actualmente respectată, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Declarațiile au fost făcute în timpul unui discurs neanunțat, susținut în fața aleșilor poporului.

Președinta s-a referit la provocările prin care a trecut țara noastră, dar și la sprijinul oferit de partenerii externi. Ea a dezvăluit că în cadrul vizitelor internaționale găsește sprijin.

„Astăzi Moldova nu este singură. Împreună am câștigat respectul țărilor libere și puternice ale lumii față de cetățenii noștri și vă asigur că pacea și democrația din țara noastră vor fi protejate. Președintele Iohannis a declarat ferm că România nu va abandona Republica Moldova în nicio circumstanță. Avem sprijinul garantat al României, în primul rând, și al Statelor Unite ale Americii și țărilor membre ale UE în fața provocărilor. Moldova se bucură de sprijin internațional și de o atenție fără precedent din partea țărilor democratice, din partea țărilor prospere. Vocea Moldovei are greutate și este respectată. În toate vizitele și discuțiile purtate găsesc un sprijin imens pentru decizia cetățenilor noștri de a trăi liber și în pace. Partenerii ne ajută și cu bani, pentru infrastructură, pentru „Satul European”, pentru compensațiile din factură, și cu expertiză pentru schimbările serioase de care are nevoie statul nostru. Moldovenii au ales să trăiască în democrație și vor să trăiască o viață europeană – am fost auziți și suntem ajutați”, a spus Sandu.

În opinia șefei statului, în acest an, Republica Moldova se află în condiții care nu au mai existat după cel de-Al Doilea Război Mondial. Sandu punctează că, deși libertatea noastră este pusă la încercare, „Moldova stă drept și ferm”, inclusiv datorită partenerilor, dar și Ucrainei.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării