main logo
4866

Maia Sandu: Îmi doresc mult ca acest Guvern să rămână

Votul împotriva Guvernului va însemna un vot împotriva reformei justiţiei, iar pentru UE reforma justiţiei este cea mai importantă.

Maia Sandu: Îmi doresc mult ca acest Guvern să rămânăFoto: știri.md

Declaraţia aparţine prim-ministrului Maia Sandu şi a fost făcută în cadrul unei ediţii speciale la Moldova 1. 

Ea a spus că îşi doreşte ca acest Guvern să rămână pentru a continua reformele începute. Totodată, ea a menţionat că demiterea Guvernului ar însemna şi blocarea finanţării externe pentru Republica Moldova.

„Îmi doresc mult ca acest Guvern să rămână, dar acest lucru depinde de fracţiunea PSRM şi o să vedem mâine ce îşi doresc ei. Pentru noi această reformă este prea importantă, asta am promis oamenilor”, a spus Maia Sandu.

Ea a menţionat că există riscul ca finanţarea externă să fie blocată dacă va fi demis Guvernul. „Restabilirea finanţării externe nu înseamnă doar aducerea banilor, dar înseamnă şi aprecierea acţiunilor Guvernului, reformelor pe care le face. 

Tot sprijinul UE se datorează eforturilor noastre de reformă a justiţiei. Bineînţeles că există acest risc pentru că partenerii au nevoie de dovezi clare că se fac reforme. Am vorbit cu prim-ministrul Ludovic Orban despre creditul pe care urma să-l obţinem de 100 de milioane de euro, care vine doar pentru primul an şi care trebuia să vină şi în anii următori. Alt Guvern nu poate să-l obţină. Este vorba şi despre asistenţa Uniunii Europene, Băncii Mondiale”, a spus Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării