main logo
8605

Maia Sandu: Igor Dodon e răul cel mare. Replica președintelui

Maia Sandu caută mereu un dușman pentru că s-a obișnuit deja să lupte împotriva cuiva, în loc să vină cu idei noi.

Maia Sandu: Igor Dodon e răul cel mare. Replica președinteluiColaj: știri.md

Afirmația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unei platforme online, prin care răspunde la întrebările cetățenilor, transmite Știri.md

În acest context, șeful statului a fost rugat să comenteze afirmația Maiei Sandu, potrivit căreia el ar fi "răul cel mare".

Iată ce a răspuns președintele:

"Interesantă situație. Adică în iunie nu eram răul cel mare. Atunci când trebuia pe întuneric și repede să o numesc premier, să risc cu familia mea, să risc cu securitatea personală, atunci nu eram răul cel mai mare, ci eram binele cel mai mare. 

Au trecut câteva luni, iar pentru faptul că am dat-o jos de la Guvern pentru că nu făcea nimic, noi am devenit răul cel mai mare. Cum se spune în limba rusă, de la iubire până la ură, dar cu dânsa iubire la sigur nu a fost, de la prietenie până la ură e un pas. Așa e și aici. 

Afirmația aceasta denotă un lucru simplu: lor le trebuie cu cine să lupte, ei sunt deprinși să lupte, ei nu pot să creeze. Eu mă voi axa pe nevoile cetățenilor, să dăm rezultate împreună cu acest Guvern. 

Dacă Maia Sandu crede că creșterea pensiilor și salariilor mai mari, reparația drumurilor sunt răul cel mai mare, eu sunt gata să accept acest lucru și cred că cetățenii ne vor da note la momentul necesar.

Eu consider că Guvernul Sandu a fost cel mai prost Guvern din ultimii 20 de ani. Îmi asum responsabilitatea. Dacă nu semnam atunci, ei și acum aveau să umble în jurul Parlamentului. Mi-am asumat riscul, dar a fost cel mai slab Guvern. Da, a făcut și Leancă multe probleme cu miliardul și trebuie să răspundă. 

Nu e vorba de răzbunare, n-avem pe cine și cum ne răzbuna. E vorba de faptul că nu făceau față și trebuia schimbată situația. Le-am oferit tot: Le-am dat toate ministerele, le-am votat toate legele pentru ca la un moment oarecare să înțelegem că mai departe nu se poate", este replica lui Dodon. 

Știri.md reamintește că, în cadrul unui interviu pentru Unimedia, fostul premier Maia Sandu, fiind întrebat dacă va candida la prezidențiale, a spus: 

"Până în campanie mai este timp. Acum avem de muncit la nivel local. Avem de încurajat oamenii noștri, să-i învățăm acolo unde trebuie, să-i ajutăm și să construim un front comun împotriva răului cel mare care acum este Igor Dodon”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării