main logo
739

Maia Sandu: Hoţii niciodată nu îi vor înţelege pe cei care vor schimbări pozitive în Moldova

Hoţii veniţi în politică doar pentru a se îmbogăţi niciodată nu îi vor înţelege pe cei care vor schimbări pozitive în Moldova.

Maia Sandu: Hoţii nu îi vor înţelege pe cei care vor schimbări în țară

Astfel a reacţionat preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, la afirmaţiile speakerului Parlamentului, vicepreşedintelui Partidului Democrat, Andrian Candu, care a criticat blocul electoral ACUM (din care fac parte PAS şi Partidul Platforma DA) şi l-a numit "blocul şomerilor, care de mulţi ani nu lucrează nicăieri", transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ea a menţionat că partidele din blocul ACUM au decis să se consacre ideii schimbărilor pozitive în republică, dedicându-şi tot timpul cetăţenilor care doresc aceste schimbări, iar „atacurile lui Candu nu sunt interesante şi nu merită a fi comentate".

Referindu-se la referendumul consultativ iniţiat de Partidul Democrat şi stabilit în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, Sandu şi-a exprimat opinia că acesta "este ilegal şi vizează manipularea opiniei publice, deoarece autorităţile nu pot răspunde pentru numeroasele încălcări şi, prin referendum, doresc să distragă atenţia cetăţenilor de la acestea".

Potrivit ei, „unul dintre obiectivele referendumului este posibilitatea ca Partidul Democrat să înceapă campania electorală înainte de termen, fiind slab voalată, acest lucru având loc în absenţa unei reacţii din partea instituţiilor statului, ceea ce arată că există un parteneriat între ei".

„Alegerile trebuie să ducă la schimbarea puterii, la înlăturarea clasei politice corupte de la treburile publice şi la desfăşurarea unei politici publice deschise şi echitabile", a declarat fostul ministru al Educaţiei.

Comentând crearea Mişcării patriotice populare în sprijinul Preşedintelui Igor Dodon, ea a remarcat că „acest personaj politic este folosit de Partidul Democrat pentru propriile scopuri", iar „politicienii care nu pot face nimic şi nu îşi îndeplinesc propriile promisiuni nu merită atenţie".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării