main logo
555

Maia Sandu: Guvernul are voință politică pentru a opri fărădelegile

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că Guvernul are voinţă politică pentru a opri fărădelegile şi schemele de corupţie.

Maia Sandu: Guvernul are voință politică pentru a opri fărădelegileFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, despre aceasta ea a declarat sâmbătă seara, la conferinţa de presă comună cu subsecretarul de stat pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al SUA, David Hale, transmite Știri.md.

"Azi, mai mult ca niciodată Moldova are nevoie de sprijinul SUA împotriva corupţiei, împotriva spălării banilor, împotriva contrabandei la nivel regional, în lupta împotriva monopolurilor. 

Spre deosebire de guvernarea precedentă, noi avem voinţă politică pentru a realiza cu adevărat aceste sarcini. 

În acest sens, contăm foarte mult pe cooperarea cu SUA în domeniul consolidării organelor de drept, instituţiilor pentru lupta împotriva corupţiei şi reformării justiţiei", a declarat Sandu. 

Ea a subliniat că "SUA au fost şi rămân un partener strategic pentru Republica Moldova în eforturile sale de a deveni o ţară liberă şi democratică".

Premierul a remarcat că SUA întotdeauna au sprijinit Moldova. Începând cu 1992, SUA au acordat republicii peste 1,4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea democraţiei, pentru proiecte de infrastructură, pentru reparaţia drumurilor, pentru reforma justiţiei şi alte proiecte.

"Din păcate, ţara noastră nu a reuşit să profite din plin de această susţinere şi expertiză, căci guvernarea precedentă avea alte interese", a menţionat Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării