main logo
802

Maia Sandu: Funcția de prim-ministru înseamnă foarte puțin într-un regim controlat

Lidera PAS, Maia Sandu, susține că democrații au acționat alogic când au propus Blocului Electoral ACUM funcția de prim-ministru doar pentru a crea o coaliție, în timp ce Partidul Democrat i-au învinuit de „trădare de patrie și au atacat permanent Blocul, mai ales în campania electorală”.

Sandu: Funcția de premier e foarte puțin în regimul controlat

„Ani la rând, în special în campanie electorală, tot discursul PD-ului era despre cât de nocivi suntem cei din opoziție. Ne-au acuzat de trădare de patrie. Au speriat oamenii că noi vom produce haos, dacă ajungem la guvernare. După toate hărțuielile, într-o zi devenim buni și ei vin și ne propun funcția de prim-ministru. Momentul în care tot sistemul judecătoresc, organele de drept sunt controlate dintr-un singur punct, atunci poziția de prim-ministru înseamnă foarte puțin într-un regim controlat”, a declarat co-președintele Blocului Electoral ACUM, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

UNIMEDIA amintește că ieri, 14 martie, Partidul Democrat a chemat, din nou, Blocul ACUM la discuții propunându-le funcția de prim-ministru.

Ulterior, Blocul ACUM și-a reiterat poziția față de invitația democraților și a anunțat că refuză această ofertă.

„Rămânem fermi în poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului. Negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem”, se arată în reacția ACUM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării