main logo
1165

Maia Sandu explică de ce ACUM a respins anchetarea PSRM-ului

Prim-ministrul Maia Sandu a comentat de ce Blocul ACUM nu a susținut inițiativa deputaților din Partidul Democrat de a fi creată o comisie parlamentară care să investigheze modul de finanțare a Partidului Socialiștilor (PSRM).

Maia Sandu explică de ce ACUM a respins anchetarea PSRM-uluiFoto: moldova.org

„Pentru că această comisie trebuie să se ocupe nu doar de modul de finanțare a PSRM, dar trebuie să se ocupe de modul de finanțare a tuturor partidelor politice”, afirmă Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Vreau să vă amintesc de faptul că noi am depus de-a lungul timpului nenumărate sesizări la toate instituțiile statului, inclusiv la Comisia Electorală Centrală, prin care i-am anunțat că PDM se finanțează prin metode netransparente din bani murdari și astăzi este datoria de 47 de milioane de lei, pe care PDM trebuie să-i verse la bugetul de stat (…). 

PDM nici până astăzi nu a întors acești bani, PDM vrea să fie investigați alții”, a comentat Maia Sandu aseară, la emisiunea Moldova în Direct de la postul național Moldova 1.

„Noi vrem să creăm o comisie prin care toți să fie investigați și toți o să răspundă. Noi întotdeauna am optat pentru o finanțare transparentă și legală a partidelor politice”, a mai menționat prim-ministrul.

Propunerea fracțiunii PDM a fost făcută la precedenta ședință a Parlamentului de pe 18 iunie. Inițiativa a fost respinsă de ACUM și PSRM și nu a fost inclusă nici pe ordinea de zi.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării