9 dec, 2019 10:09
6 936
4
Maia Sandu: Există riscul de a rămâne fără gaz și lumină pe timp de iarnă
9 dec, 2019 10:09
6 936
4

Ex-premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că lipsa unui acord între Ucraina și Federația Rusă poate avea consecințe grave asupra țării noastre, mai exact am putea rămâne fără gaz în mijlocul iernii.

"Impotența guvernului lui Dodon ne poate lăsa fără căldură și energie electrică pe timp de iarnă.

Au mai rămas doar 3 săptămâni până la sfârșitul anului, și, în lipsa unui acord între Ucraina și Federația Rusă pe tranzitul gazelor naturale, există riscul să înghețăm în ianuarie. Noi am identificat două soluții de alternativă: livrarea gazelor în regim revers pe ruta Transbalcanică și procurarea prin Naftogaz, pe la nordul țării. Chiar pe 12 noiembrie, ziua când PD și PSRM au demis în mod cinic guvernul, noi urma să finalizăm discuțiile cu operatorii din România, Ucraina și Bulgaria. După plecarea noastră de la guvernare, discuțiile cu România și Ucraina s-au blocat. Politica externă dezastruoasă a guvernării lui Dodon (care a adus ofense și Bucureștiului, și Kievului) pune în pericol securitatea energetică a țării.

Îi rog pe colegii mei din Parlament să-l cheme urgent la raport pe ministrul economiei și infrastructurii pentru a clarifica când vor fi convenite toate detaliile tehnice cu operatorii de gaze naturale din România și Ucraina", a scris Maia Sandu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter