main logo
2871

Maia Sandu, după victorie: Mandatul de președinte nu este un premiu

Candidata PAS, Maia Sandu, a făcut primele declarații de presă după procesarea a 100% din voturi.

Maia Sandu, după victorie: Mandatul de președinte nu este un premiuFoto: știri.md

Noul președinte al R. Moldova a venit cu un mesaj de mulțumire pentru cei care au mers la vot, menționând că este mândră de moldoveni, transmite Știri.md.

"Voi ați învins! Victoria este a dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru mobilizarea uimitoare. Vă mulțumesc pentru încrederea enormă. Vă mulțumesc pentru unitatea pe care am reușit să o creăm împreună în această campanie. Vă promit să prețuiesc și să consolidez această unitate.

Sunt mândră de moldoveni. Când se unesc ei pot face orice. Solidaritatea și unitatea moldovenilor au uimit ieri o lume întreagă. Vă mulțumesc pentru bucuria și mândria de a face parte din acest popor", a declarat Sandu.

Totodată, noul președinte a mulțumit și echipei sale PAS și tuturor partidelor politice care au susținut-o în această campanie. Aceasta a promis că nu va dezamăgi pe nimeni, iar următorii 4 ani de mandat vor fi plini de muncă asiduă.

"Victoria de astăzi este victoria oamenilor care vor o țară bună, o țară corectă, o țară care lucrează pentru oameni și îi ajută să obțină succese. Unitatea care a învins astăzi ne va ghida și în următorii ani care urmează.

Dragi cetățeni, vă mulțumesc celor care au votat la Chișinău, celor care au votat în satele și orașele Moldovei, celor care au votat în diasporă. Încrederea acordată mă onorează și mă motivează să continuăm pe calea reformării clasei politice. Mandatul de președinte pentru mine nu este un premiu sau un privilegiu. Este o mare responsabilitate. Înțeleg că urmează 4 ani de muncă asiduă pentru a reclădi instituțiile statului, dar puterea adevărată e cea oferită de popor. Votul oamenilor dă puterea adevărată necesară pentru a schimba lucrurile", a conchis Maia Sandu.

Știri,md amintește că Maia Sandu este noul președinte ales al Republicii Moldova.

Pentru lidera PAS, Maia Sandu, au votat 943.486 de cetățeni, ceea ce constituie 57,75%, iar pentru candidatul independent, Igor Dodon, au votat 690.139 de cetățeni, echivalentul a 42,25% din alegători.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării