main logo
3500

Maia Sandu, după decizia CC: Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a dat undă verde organizării referendumului republican constituțional cu privire la aderarea țării noastre la UE.

Maia Sandu, după decizia CC: Uniți pentru Moldova Europeană vom reușiFoto: știri.md

Șefa statului a menționat că „uniți vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun - ca moldovenii să trăiască în pace, într-o țară puternică”, transmite Știri.md.

„Curtea Constituțională a decis - referendumul privind aderarea la UE este constituțional, poate avea loc pe data de 20 octombrie și va conține întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Avem nevoie de unitate, avem nevoie de implicarea fiecărui partid, organizație civică, cetățean, ca împreună sa garantăm pacea și bunăstarea pentru moldoveni. Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun - ca moldovenii să trăiască în pace, demn și liber într-o țară europeană puternică”, este mesajul Maiei Sandu.

Menționăm că astăzi, 16 aprilie, Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv organizării referendumului republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astfel, acesta ar urma să aibă loc pe data de 20 octombrie. Totodată, Constituția urmează să fie completată cu un nou titlu: „Integrarea în Uniunea Europeană”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării