main logo
1835

Maia Sandu, despre viitorii directori ai SIS și CNA

Viitorul director al Serviciului de Informații și Securitate va fi o persoană apolitică și va fi numită în funcție după ce reprezentanții Blocului ACUM și Partidului Socialiștilor vor cădea de acord asupra unei candidaturi, chiar dacă aceasta va fi înaintată de președintele Igor Dodon.

Maia Sandu, despre viitorii directori ai SIS și CNAFoto: Știri.md

Despre asta a anunțat prim-ministrul Maia Sandu în cadrul unei emisiuni televizate, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Șefa Guvernului mai spune că viitorul director al SIS ar putea fi numit în curând și va fi un profesionist care cunoaște foarte bine acest domeniu.

„Sper că săptămâna viitoare va fi numit noul director al SIS. Trebuie să găsim un om din interiorul SIS, care să știe să construiască un serviciu care ne-ar permite să dormim liniștiți”, a explicat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Prim-ministrul a negat acuzațiile aduse Blocului ACUM că ar fi cedat SIS-ul socialiștilor și i-ar fi oferit prea multe competențe președintelui Igor Dodon.

„Este un fals că SIS a fost cedat. Cei care se vor documenta cu proiectul de lege vor vedea că va fi o decizie comună a Parlamentului și Președinției în privința viitorului director SIS. 

Cred că este o abordare echilibrată. Sunt două instituții care decid. Viitorul director al SIS va fi un tehnocrat. Este adevărat că președintele va avea dreptul să supravegheze activitatea SIS, dar și Parlamentul”, afirmă Maia Sandu.

Tot ea a anunțat că în curând va fi organizat un concurs pentru alegerea șefului Centrului Național Anticorupție. Și în această instituție, noua guvernare își dorește un profesionist.

Amintim că directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu și conducătorul Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, au fost demiși de Parlament pe 8 iunie, chiar în cadrul primei ședințe a deputaților, după ce a fost constituită majoritatea parlamentară ACUM-PSRM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării