main logo
2551

Maia Sandu, despre Rusia: Relațiile pot fi construite doar pe respect

Șefa statului, Maia Sandu, spune că nu a auzit despre vreo decizie privind posibile noi expulzări ale diplomaților ruși din Republica Moldova.

Maia Sandu, despre Rusia: Relațiile pot fi construite doar pe respectImagine simbol

Despre acest lucru a menționat președintele țării în cadrul emisiunii „NordNews LIVE”, transmite Știri.md cu referire la newtv.md.

„E o întrebare pe care ar trebui să o adresați domnului ministru Popșoi. Eu nu am auzit despre asemenea decizii, care pot fi luate de către Guvern. Așa cum am mai spus, ne dorim să avem relații bune cu toate statele, dar aceste relații pot fi construite doar pe respectul reciproc”, a declarat Maia Sandu.

Fiind întrebată care este relația cu Federația Rusă în prezent, Maia Sandu a menționat că „cu toate statele care respectă moldovenii avem relații bune. Atunci când cineva nu respectă moldovenii, evident că aceste relații nu sunt strălucite”.

Maia Sandu a precizat că toate discuțiile cu Rusia au loc doar prin intermediul ambasadelor.

Menționăm că, la începutul lunii iulie, ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, afirma că dacă Moscova va continua acțiuni în detrimentul interesului național al Republicii Moldova, ar putea avea loc noi expulzări ale diplomaților ruși din Ambasada de la Chișinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării