3724
0
Maia Sandu, despre birourile de lux amenajate de Guvernul Filip
3724
0

Fosta guvernare democrată a cheltuit zeci de milioane de lei în ultimii ani pentru lucrări de reparație în clădirea Guvernului și a creat condiții de lux în biroul ex-premierului Pavel Filip, dar și în cele ale vicepremierilor.

Foto: europalibera.org

Prim-ministra Maia Sandu le-a arătat astăzi jurnaliștilor cum este amenajat etajul cinci al Guvernului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit prim-ministrei, cheltuielile pentru mentenanța clădirii Guvernulu au crescut vertiginos, de la un milion de lei pe an la 28 de milioane în anul 2017, iar anul trecut, pentru reparații în Executiv s-au cheltuit alte 23 de milioane de lei.

„Nu s-a făcut pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru toți angajații din Casa Guvernului, ci în special pentru cei care au stat la etajul cinci, prim-ministru și echipa sa, viceprim-miniștri…Condiții de lux, dacă ne amintim că în R. Moldova sunt instituții școlare care au viceu afară. Cred că prioritățile au fost alese greșit”, a spus Maia Sandu.

Întrebată ce urmează să schimbe în biroul său, șefa Guvernului a răspuns: „Mare lucru nu putem face acum. Nu putem să scoatem covoarele să le împărțim pe bucățele, dar o să ne asigurăm că de acum încolo banul public se va cheltui eficient”.

Prima decizie care a fost luată pentru a reduce cheltuielile ține de interzicerea achiziționării florilor pentru birourile de la etajul cinci al Guvernului. Maia Sandu a dezvăluit că se cheltuiau sume mari pentru flori și a anunțat că va veni ulterior cu informații detaliate despre cât au costat reaparațiile și amenajarea birourilor din Guvern.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter