main logo
1293

Maia Sandu: Corupția e o amenințare la adresa democrației R. Moldova

Corupția reprezintă o amenințare la adresa democrației și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Maia Sandu: Corupția e o amenințare la adresa democrației R. MoldovaFoto: știri.md

După cum transmite Infotag, președintele Maia Sandu a spus acest lucru miercuri, la deschiderea Conferinței profesionale anuale a partenerilor europeni împotriva corupției, desfășurată la Chișinău, transmite Știri.md.

"În pofida faptului că corupția este clasificată drept infracțiune financiară, consecințele ei se extind cu mult dincolo de sectorul financiar. În Moldova, corupția este o amenințare directă la adresa securității naționale. Ne pune în pericol democrația, integritatea teritorială, bunăstarea și viața cetățenilor", a spus Sandu.

Potrivit ei, Moldova se confruntă zilnic cu manifestări de corupție și război hibrid.

"Grupurile criminale, care sunt conduse de oameni căutaţi şi sprijiniți direct de Rusia, încearcă să saboteze activitatea autorităților și încercările de restabilire a ordinii în sistemul de justiție. Aceste grupări au jefuit statul de sume uriașe de bani, un exemplu de tristă faimă fiind frauda bancară care a costat 12% din PIB. Laundromatul și alte acțiuni similare", a enumerat Sandu.

Cetățenii de rând care au fost jefuiți în trecut participă acum la proteste antiguvernamentale, a spus ea.

"Aceste grupuri controlează mass-media, care sunt implicate în dezinformarea cu privire la ceea ce se întâmplă în țară şi regiune, promovând războiul și încercând să creeze panică", crede șeful statului.

Ea consideră că Moldova se află "pe prima linie de apărare împotriva atacurilor acestor grupuri corupte".

"Am primit un mandat prezidenţial pentru a pune capăt corupției și suntem hotărâți să facem acest lucru, deși avem nevoie de ajutorul partenerilor occidentali", a recunoscut Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării