main logo
907

Maia Sandu: Corupția a devenit posibilă din cauza Procuraturii Generale

Schemele de corupţie din Moldova au devenit posibile în mare parte din cauza că Procuratura Generală nu a întreprins nimic.

Maia Sandu: Corupția a devenit posibilă din cauza Procuraturii GeneraleFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, această opinie a fost exprimată de prim-ministrul Maia Sandu şedinţa de luni a Guvernului, în cadrul căreia au fost aprobate amendamente la Legea procuraturii, transmite Știri.md.

Potrivit ei, creşterea numărului de membri la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) prin reprezentarea societăţii civile , precum şi anularea obligativităţii deţinerii cetăţeniei moldoveneşti de către candidat reprezintă singura modalitate de a corecta situaţia.

"Procuratura Generală se face vinovată de faptul că persoanele implicate în diferite scheme se află acum în libertate, iar întreaga ţară a fost compromisă. 

Eu, la fel ca şi cetăţenii Moldovei, nu mai am putere să aştept până când procuratura şi actualul CSP se vor apuca de lucru", a spus premierul, răspunzând la temerile ministrului Justiţiei, Olesea Stamate, în legătură cu modificările propuse.

Stamate a spus că ministerul nu a constatat contradicţii în Constituţie referitor la propunerea de anulare a obligativităţii cetăţeniei, "însă Legea cetăţeniei presupune că numai cetăţenii au dreptul de a alege şi de a fi aleşi şi de a ocupa anumite funcţii".

Potrivit ei, creşterea numărului de membri ai CSP şi diversificarea acestora nu reprezintă o soluţie la probleme, deoarece practica arată că participarea reprezentanţilor societăţii civile în alte consilii nu dă rezultatul scontat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării