main logo
2446

Maia Sandu consideră că democrația în R. Moldova este amenințată

Șefa statului, Maia Sandu, consideră că „democrația în Republica Moldova este amenințată”. Acesta a fost subiectul discursului său de miercuri, în deschiderea celui de-al XIX-lea Congres al Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene de la Chişinău.

Maia Sandu consideră că democrația în R. Moldova este amenințatăMaia Sandu/Imagine simbol

Potrivit președintei, oamenii trăiesc în vremuri turbulente acum, democrația este amenințată, se confruntă cu erodarea din cauza dezinformării, a știrilor false, a polarizării societății, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

„Există tot mai multe încercări de a ne certa... Democraţia este provocată din interiorul ţărilor democratice - forţe politice şi grupuri corupte, ca în cazul Republicii Moldova, care promovează o agendă care nu are nimic de-a face cu democraţia. Este contestată din exterior - de către actori străini care doresc să exploateze orice vulnerabilitate a sistemelor noastre pentru a promova o agendă autoritară, imperialistă şi agresivă. Din păcate, Republica Moldova cunoaşte bine aceste încercări de destabilizare. Actorii interni şi externi lucrează în tandem pentru a suprima vocea democratică a poporului şi pentru a împiedica agenda de integrare europeană”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, aceasta a amintit de războiul din Ucraina, de care Republica Moldova este „pe cât se poate de aproape”. 

„Situaţia pare sumbră, dar noi, oamenii care credem în democraţie, trebuie să dăm dovadă de aceeaşi determinare în apărarea valorilor noastre ca şi regimurile autoritare în încercările lor de a le submina. Nu trebuie să îngenunchem în faţa încercărilor sistematice de a otrăvi societatea şi de a împiedica democraţia să moară prin mii de lovituri autoritare. Trebuie să investim în durabilitatea democratică şi să dezvoltăm instrumente care să permită democraţiilor noastre să supravieţuiască şi să prospere”, a declarat Maia Sandu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării