main logo
472

Maia Sandu consideră că criticile în adresa sa sunt dictate de presiunea regimului

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că criticile în adresa sa sunt dictate de presiunea regimului de guvernare.

Maia Sandu: Criticile în adresa mea sunt dictate de presiunea regimului

Comentând pe reţelele sociale scrisoarea semnată de primarii şi preşedinţii de raioane către instituţiile europene (în care activitatea Maiei Sandu este văzută drept principala cauză pentru suspendarea asistenţei macrofinanciare din partea UE), politicianul de opoziţie a menţionat că "înţelege prin ce trec autorităţile locale din cauza regimului şi ştie că sunt supuse unor presiuni fără margini, şantajului cu oprirea finanţării primăriilor, cu ameninţarea concedierii rudelor, cu dosare active sau în aşteptare, cu intimidări zilnice", relatează Știri.md cu referire la Infotag.

Sandu a remarcat că a comunicat direct cu primarii, "care au spus că sprijină principiile europene şi au fost forţaţi să semneze scrisoarea PDM către instituţiile europene".

"Oricât de multe minciuni ar spune regimul, vreau să fie clar un lucru: dacă ar fi adevărat că aş avea această putere "magică" asupra Uniunii Europene, nu aş sta pe gânduri să vă ofer autonomie financiară cu bani şi proiecte de infrastructură europene. Însă atât eu, cât şi dvs. cunoaşteţi că nimeni nu deţine astfel de puteri. Ele sunt rodul minţii bolnave de putere a unui om care sugrumă această ţară (preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc - "I.")", a menţionat Sandu.

Ea a îndemnat primarii "să-şi unească eforturile pentru a aduce Moldova pe calea valorilor europene şi, împreună, vom construi o autonomie reală - cu bani şi garanţii, aşa încât primarii să nu mai fie la cheremul partidului de la guvernare, oricare ar fi acesta".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării