main logo
2808

Maia Sandu confirmă explozia pe teritoriul aerodromului din Tiraspol

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a confirmat că o explozie s-a produs pe teritoriul aerodromului din Tiraspol.

Maia Sandu confirmă explozia pe teritoriul aerodromului din TiraspolColaj: știri.md

Întrebată de către o jurnalistă de la Publika TV, în cadrul briefingului de presă susținut marți, 26 aprilie, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, Maia Sandu a confirmat că o astfel de explozie a avut loc, însă nu se cunoaște sursa acesteia, transmite Știri.md.

„Este o informație despre o explozie, dar sursa acestei explozii nu o cunoaștem încă”, a afirmat Maia Sandu.

„S-a deschis dosar penal pe faptul unei explozii la sediul așa-zisului minister al apărării al PMR.

Pe 25 aprilie 2022, în jurul orei 23:30, s-a produs o explozie pe aerodromul unității militare.

Pe acest fapt s-a deschis dosar penal pe motiv de infracțiune, sabotaj.

Potrivit datelor preliminare, sabotajul a fost efectuat cu ajutorul unei aeronave, probabil o dronă, care a aruncat două dispozitive explozive pe teritoriul unității. Nu există victime sau distrugeri. Shrapnel a deteriorat capota și geamul lateral, care se afla în imediata apropiere a mașinii ZIL-131.

Se desfășoară acțiuni de anchetă, au fost desemnate examinări speciale”, se arată în declarația Comisiei de anchetă din regiunea transnistreană.

Știri.md amintește că în seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte.

Stafful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol și a îndemnat la calm.

Marți, 26 aprilie, presa din stânga Nistrului informează că au avut loc explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol.

Tot marți, președintele Maia Sandu a anunțat că convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Vezi și:

Maia Sandu, despre exploziile din Transnistria: Intenții din interior

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării