main logo
982

Maia Sandu: Concursul pentru funcția de procuor general a fost oprit

Prim-ministrul Maia Sandu a anunţat că "concursul pentru funcţia de procuror general, desfăşurat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a fost oprit".

Maia Sandu: Concursul pentru funcția de procuor general a fost opritFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, acest lucru ţine de amendamentele la Legea Procuraturii, care au fost adoptate în ajun de Parlament, lucru pe care Sandu îl califică drept "un pas enorm", transmite Știri.md.

"Votarea în două lecturi a modificărilor la Legea Procuraturii, în formula propusă de Guvern, demonstrează că avem curaj, argumente şi motivaţie să demontăm, cărămidă cu cărămidă, sistemul construit de Plahotniuc în justiţie", a spus Sandu, menţionând că aceasta este "prima porţie" de acţiuni dure.

Potrivit ei, "momentul în care oamenii vor putea răsufla cu uşurare şi speranţă că Moldova are un procuror general demn şi integru încă e departe".

"Fac apel la potenţialii candidaţi la funcţia de procuror general: noi am construit podul pentru un procuror reformator, curajos şi integru. Dar acesta trebuie trecut de oameni cu verticalitate din domeniul justiţiei. Moldova are nevoie în aceste momente de oameni curajoşi. Oameni care să lupte de partea poporului contra hoţiilor şi schemelor", a subliniat premierul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării