main logo
535

Maia Sandu cere în judecată anularea alegerilor din Jora de Mijloc

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus o contestație la Judecătoria Chișinău prin care cere anularea alegerilor din primăria Jora de Mijloc, urmare a „încălcărilor grosolane și fără precedent ale legislației electorale care au avut loc în cadrul scrutinului din comună”.

Anunțul a fost făcut de către Maia Sandu într-o postare pe pagina ei de Facebook, scrie deschide.md.

„Încălcarea de bază se referă la faptul că, deși plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost de 93 504 lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor Promo-Lex, cel puțin 294 505 lei, adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii. Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor, precum și alte încălcări grave”, scrie Maia Sandu.

Sandu susține că e cu neputință ca „să stăm deoparte și să urmărim cum Plahotniuc îi permite pușcăriașului Șor să fraudeze alegerile”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării